Oldalak

2017. szeptember 15.

Zöldség pakora retek-uborka raita-val









Ez egy amolyan igazi, nyáridéző étel. Nem is inkább a hozzávalók miatt -hisz ezek egész évben beszerezhetőek-, inkább a színei és ízei azok, amik engem a nyárra emlékeztetnek. Igaz, most az időjárás legkevésbé sem nyárias, úgyhogy annál is inkább érdemes elkészíteni. :D Szeretem ezt az ételt, mert roppant egyszerű. Friss salátával, raita-val és csatnival akár egy könnyű ebéd, vagy vacsora is lehet, de sültek mellé köretként is megállja a helyét. :)









Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy vöröshagyma
3 közepes burgonya
10 dkg sima liszt
2 ek. garam masala
1 ek. kurkuma

bors
kevés víz
olaj a sütéshez

A raita-hoz:
4-5 db hónapos retek
1/2 kígyóuborka
2,5 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve
1/2 citrom leve
1 kis csokor friss menta


  1. A raita-hoz a retket és uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük. A mentát finomra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a zöldségekhez adjuk. Alaposan elkeverjük, tálalásig hűtőben tartjuk. 
  2. A pakorához a vöröshagymát félbe vágjuk, majd vékonyra szeljük. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymával, a liszttel és fűszerekkel együtt tálba tesszük, kézzel összedolgozzuk. Ha túl száraz, néhány evőkanálnyi vizet adunk hozzá. 
  3. Közepesen forró, bő olajba kézzel kis halmokat adagolunk, majd minden oldalukat aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk, raita-t, vagy csatnit kínálunk mellé.














A receptet a Kifőztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Micsoda szép, napsütéses képek! Igazi nyári hangulatuk van. ♥ Az én tányéromra is varázsolhatnál vele egy kis nyári fílinget mondjuk ma ebédre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Az ebédről némiképp lekéstem, de kárpótlásul dupla adagot küldök! :)

      Törlés